Blogin keskiössä on siis kolme ystävystä, joille yhteistä on mm. nautiskelu hyvästä ruoasta. Päivitämme tänne ravintolakokemuksiamme pääasiassa pääkaupunkiseudulta, mutta satunnaisesti myös muista paikoista.

Ja tässä me olemme!

Henna

Nimeni on Henna ja olen hieman alle kolmekymppinen kulinaristi. Olen sosiaalialan ammattilainen ja työskentelen varhaiskasvatuksen parissa. Rakastan erilaisten ruokien kokeilemista. Mitä omituisempi ruoka, sen parempaa se yleensä on. En kuitenkaan ole täysin estoton ruokien suhteen, hämähäkkejä, heinäsirkkoja jne, en alkaisi kokeilemaan. Kilpikonnan ja koiran liha ovat myös sellaista mitä en haluaisi syödä, johtuen ihan siitä, että tuntuisi kuin söisin lemmikkejäni. Kaikkea muuta olen valmis ainakin kokeilemaan.

Minulle ruoka on nautinto siinä missä alkoholi, hyvä kirja tai hyvä elokuva. Ravintolaan menen ensisijaisesti nauttimaan, en ainoastaan ruokkimaan nälkääni. Nautinnollisesta luonteenlaadusta riippumatta en ole viinien ystävä. Juon ruokani kanssa yleensä limonadia (kuinka rahvasta) tai sitten vain puhdasta vettä. Onneksi ystäväni voivat tutustuttaa lukijoita myös viinien makurukkaaseen maailmaan.

Pidän liharuoista, pastasta ja kalasta. Kiinalainen ruoka on yksi lempiruoistani, tykkään myös tutusta ja turvallisesta Amerikan bistro -tyylisestä ruoasta.Kokkailen itse usein ja lempireseptini on afrikkalainen pataruoka ja kiinalaista ruokaa on myös tullut tehtyä useaan otteeseen. Sushia en (ihme kyllä) ole vielä kokeillut, mutta toivon että blogiryhmämme päättää vielä mennä johonkin japanilaiseen ravintolaan jotta pääsen senkin kokemaan.

Hanna

Hanna rakastaa nautintoja ja yksi niistä on ruoka. Omituista kyllä on se, etten pidä kokkaamisesta lainkaan. Ominaisuuksini kuuluva laiskuus ottaa vallan ja menen mieluummin valmiiseen pöytään. Perheenäitinä se ei kuitenkaan kuulu arkipäiviin, vaan kauhan varressa on roikuttava.

Siispä ravintolassakäynti on aina nautinto. Tästä syystä olen ehkä hiukan arka kokeilemaan uutta. Kukapa nyt haluaisi pilata hemmotteluhetkeään? Tavoitteenani onkin nyt reipastua hiukan asian suhteen. Pieni rohkeus ei olisi pahitteeksi ja toisaalta joskus voi löytää jotakin uutta.

Lempiruokani on lasagne ja muutkin pastaruoat (kuuluuvat kotirepertuaariin). Hyvä pihvi on myös huikea makunautinto. Kalan ystävä olen myös, mutta jostain syystä sitä harvemmin tulee syötyä ravintolassa. Texmex-ruoka kelpaa myös oivallisesti. Kreikkalaisesta keittiöstä suosikkeja ovat moussaka (jota uskalsin kokeilla vasta pari vuotta sitten), tsatsiki ja tietysti kunnon kreikkalainen salaatti. Joskin oliiveja en voi sietää.
Olen vuoden 1981 oivallista vuosikertaa. Harrastuksesta tuli ammatti ja työskentelenkin kirja-alalla. Lukeminen on nautinto siinä missä syöminenkin.

Anu

Nimeni on Anu ja olen komekymppinen nuori nainen. Työni on varhaiskasvatuksen puolella. Ruoanlaitto on yksi mielipuuhistani. Kaikkea uuta on kiva kokeilla varsinkin hyvässä seurassa. Hyvää ruokaa on myös kiva käydä syömässä niin ettei tarvitse itse tehdä.

Lempiruokiani on pastat, tex mex ja tietysti se perinteinen Amerikan bristo -tyylinen ruoka. Täysin estoton ruoan suhteen en ole. Sienet ja kiinalainen ei oikein minua sytytä. Tähänkin toivottavasti tulee muutos tämän blogin avulla, sillä tavoitteena olis kokeilla kaikkea uutta ja voittaa omat ennakkoluulot ja pelot ruoan suhteen.

 

Tervetuloa seuraamaan seikkailujamme ruokaravintoloiden ihmeellisessä maailmassa! Emme ole kermapersehifistelijöitä emmekä ruoka-alan ammattilaisia. Olemme vain nälkäisiä.